iPads som læringsredskab

På Ollerup Friskole har alle elever fra 0.-8. klasse iPads som arbejdsredskab. Forældre kan lease en iPad gennem skolen, eller de kan købe en iPad selv. Skolen stiller programpakke til rådighed for alle elever. Sådan har det været siden januar 2014, og iPad'en er blevet et naturligt arbejdsredskab, der anvendes i stort omfang i undervisningen. IT er med iPads blevet en aktiv og integreret del af undervisningen, og den bliver brugt til tekstbehandling, regneark, kamera, videoredigering, træningsprogrammer og meget mere. På den måde støtter denne løsning vores IT-strategi, der bygger på:

At etablere en IT-løsning, der

1. sætter en pædagogisk dagsorden, frem for en IT-teknisk dagsorden.

2. understøtter Ollerup Friskoles læringsgrundlag.

Det betyder, at IT-løsningen skal være med til at pirre elevernes undren og nysgerrighed – og lægge op til læringsformer, hvor eleverne er undersøgende og aktive. IT-løsningen skal også være et hjælpemiddel til undervisningsdifferentiering og dermed understøtte en læring, der tager højde for at børn lærer forskelligt.

3. er fleksibel og tager højde for at vi ikke låser os fast på en løsning, der alligevel kan være forældet om 3-4 år.

4. er nem at fragte mellem skole og hjem – og nem at tage med ud i verden.

5. giver mulighed for at anvende IT til tekstbehandling, kommunikation, læringsprogrammer og informationssøgning, men også til multimedieprojekter, hjemmesider, fotografering og videoredigering.

Vi har valgt løsningen med iPads, fordi vi vurderer, at:

• Tablets giver eleverne mulighed for at navigere direkte på skærmen – uden tastatur.

• Tablets er baseret på ikoner, hvilket umiddelbart taler til børns intuition.

• Tablets starter meget hurtigere op end PC. Den er tilgængelig og har batteritid på op mod 10 timer.

• Tablets indeholder kamera og videokamera.

• Tablets er nemme at fragte rundt.

"Vi oplever en skole, der sammen med forældrene har et ønske om at skabe positiv trivsel og læring, igennem forpligtende fællesskab og samarbejde"

Inger Norgreen